



Astaksantyna 60 kapsułek Yango
- Ekstrakt standaryzowany
- 2 miesiące suplementacji
- Kapsułki z celulozy roślinnej, bezpieczne dla wegan i wegetarian
Klienci kupili również
Opis
Astaksantyna 60 kapsułek Yango
Suplement diety
Astaksantyna to karotenoid, obficie występujący w skorupiakach, rybach oraz niektórych warzywach, odznaczających się czerwoną barwą. Ze względu na swoje silne właściwości, nazywana jest przez niektórych “królową karotenoidów”.
Naturalne źródła astaksantyny
W skorupiakach astaksantyna otoczona jest białkiem i uwalniana przez ciepło - dlatego krewetki i homary po ugotowaniu stają się czerwone. Astaksantyna jest także obecna w dużych ilościach w mikroalgach Haematococcus pluvialis - które odpowiedzialne są za czerwonawy kolor spożywających je ryb.
Mikroalgi wytwarzają astaksantynę, by chronić się przed stresującymi warunkami środowiskowymi. Latem, gdy stawy zaczynają wysychać, astaksantyna umożliwia algom zachowanie DNA w nieuszkodzonym stanie, zapewniając gotowość do ponownego wzrostu wraz z nadejściem kolejnego deszczu, nawet jeśli zajmie to wiele lat.
Silny przeciwutleniacz
Astaksantyna jest jednym z nielicznych przeciwutleniaczy, które mogą przekroczyć zarówno barierę krew-mózg, jak i barierę krew-siatkówka - pozwalając mózgowi i oczom cieszyć się jej działaniem. Wszystkie nasze narządy wewnętrzne również korzystają z jej przeciwutleniających właściwości.
Zaawansowane techniki produkcyjne
Wykorzystywana przez nas astaksantyna pochodzi od firmy Algatech, będącej wiodącym producentem astaksantyny na świecie. Trzymiesięczny proces uprawy naśladuje naturalną akumulację astaksantyny w mikroalgach.
Uprawa rozpoczyna się od „etapu zielonego”, który zapewnia algom warunki optymalne dla wzrostu. Następnie są one przenoszone do zaawansowanego szklanego fotobioreaktora, gdzie następuje przyspieszenie ich wzrostu dzięki ekspozycji na obfite słońce pustyni Arava, w Izraelu. Po całkowitym rozwinięciu rozpoczyna się „etap czerwony”: algi są narażane na trudne warunki, co z kolei powoduje stres, w wyniku którego algi tworzą twardą skorupę, wytwarzając astaksantynę.
Składnik aktywny | 1 kapsułka |
Astaksantyna AstaPure® | 4 mg |
Składniki: Nośnik: oliwa z oliwek, naturalna astaksantyna AstaPure® pochodząca z Haematococcus pluvialis, przeciwutleniacz: D-alfa-tokoferol z soi. Skład kapsułki: Modyfikowana skrobia kukurydziana, substancja utrzymując wilgoć: glicerol, substancja zagęszczająca: karagen, regulator kwasowości: węglan sodu.
Porcja dzienna: 1 kapsułka dziennie.
Środki ostrożności: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Producent:
Yango Sp. z O.O.
Granitowa 3, lok. 14,
02-681 Warszawa