Sklep Życia
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Kategorie

Promocja biowen

 

AhistaAhista (trawienie jelita histamina) 210 g Dr. Jacob's

Ocena:
0
Cena: 129,00 zł

Cena regularna:

129.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 120 pkt [?]

towar niedostępny

Kod produktu: B76D-41205

AhistaAhista 210 g Dr. Jacob's

suplement diety

Dla sprawnego trawienia, jelit i przy nietolerancji histaminy

zawartość netto: 210 g (84 porcje)

 

KOD EAN: 4041246501452

KOD BLOZ 7: 3601682

 

✓ Mikronizowana, diatomitowa ziemia okrzemkowa i naturalny wapń z alg

✓ Zawiera ekstrakt z kadzidłowca, perełkowca japońskiego i kwercetynę

✓ Ze specjalnymi właściwościami wiążącymi toksyny

✓ Produkt wegański, bez glutenu

✓ Kompleks składników odżywczych z ekstraktami roślinnymi dla błony śluzowej jelit

✓ Z witaminą B6 i miedzią dla tworzenia diaminooksydazy (DAO), enzymu rozkładającego (neutralizującego) histaminę

 

Ahista to produkt ze składnikami dla odżywienia i prawidłowego funkcjonowania błony śluzowej jelit 1 oraz sprawnego trawienia 2. Zawierający też składniki dla sprawnego trawienia oraz hamowania niekorzystnego działania histaminy (więcej o histaminie pod opisem produktu).

Jelito to największa błona śluzowa naszego ciała – ma powierzchnię ok. 400 m2 – bardzo ważna dla zdrowia, trawienia i wchłaniania pokarmu.

1 Witamina B2 i biotyna wspomagają utrzymanie prawidłowego stanu błony śluzowej jelit.

Witamina B6, miedź, cynk i witamina C wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

2 Wapń wspiera m.in. prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych w jelitach. W Ahista ma on formę mleczanu wapnia o bardzo wysokiej biodostępności.

Magnez jest niezbędny do funkcjonowania ponad 300 enzymów oraz dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i zmniejszenia uczucia zmęczenia. W Ahista ma formę łatwoprzyswajalnego mleczanu magnezu uzyskanego z prawoskrętnego kwasu mlekowego.

Diatomitowa ziemia okrzemkowa z prehistorycznych okrzemek zawiera naturalny niekrystaliczny krzem. Diatomit jest porowaty i ma właściwości wchłaniania toksyn. Jest szczególnie dobrze tolerowany i nie drażni błon śluzowych.

Produkt zawiera także cenne naturalne wyciągi z kadzidłowca (boswellia), imbiru, kurkumy oraz lecytynę i kwercetynę.

Ahista polecana jest także dla osób z nietolerancją histaminy. Witamina B6 i miedź biorą udział w tworzeniu oksydazy diaminowej (DAO), enzymu rozkładającego histaminę.

 

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 3 razy dziennie płaska miarka (w opakowaniu) wymieszana w szklance wody lub soku. Spożywać z posiłkiem.


Składniki: diatomit (37%), mleczan wapnia (19%), mleczan magnezu (18%), witamina C, lecytyna słonecznikowa (5%), ekstrakt z perełkowca japońskiego Sophora japonica (4%), ekstrakt z kadzidłowca Boswellia serrata (4%), węglan magnezu (3%), proszek z korzenia imbiru Zingiber officinale, glukonian cynku, glukonian miedzi, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), biotyna.

Może zawierać śladowe ilości orzechów.

Produkt wegański, nie zawiera glutenu.

Ahista Dr Jacobs tabela

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety. Ważna jest zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia.

 

Co to jest histamina?

To ważny hormon biorący udział m.in.: w gojeniu ran, wydzielaniu soku żołądkowego, regulacji napięcia mięśni gładkich, współdziałaniu z innymi hormonami. Odpowiada też za powstawanie objawów reakcji alergicznych.

Histamina występuje też w żywności, gdzie powstaje pod wpływem działania bakterii. Taka histamina jest szkodliwa i może powodować reakcje zapalne, uczuleniowe, a nawet zatrucia. Jest jej dużo w rybach, owocach morza, peklowanym mięsie, różnych alkoholach, kiszonkach, serach dojrzewających. Bardzo dużo histaminy jest w pokarmach nieświeżych – w rybie świeżej prawie jej nie ma, w nieświeżej jest jej aż ok. 1300 mg/kg (żywność powinna zawierać mniej niż 200 mg histaminy na kg produktu). Owoce cytrusowe także mogą powodować wyzwalanie histaminy zgromadzonej w organizmie.

Histamina z pokarmu jest unieszkodliwiana w jelitach przez enzym diaminooksydazy (DAO). U niektórych osób mechanizm ten działa słabo lub w ogóle, co powoduje różne reakcje po spożyciu pokarmu z histaminą, np.: swędzenie lub zaczerwienienie skóry (najczęściej twarzy i szyi), objawy astmatyczne (skurcz mięśni gładkich oskrzeli, zwiększone wydzielanie śluzu), kichanie, katar, zaczerwienienie, świąd i obrzęk oczu, wzdęcia, bóle brzucha, biegunki i podrażnienia błony śluzowej jelita cienkiego. Po spożyciu pokarmu z ilością histaminy powyżej 200 mg/kg, u osób z nietolerancją, mogą wystąpić:zaburzenia oddychania, spadek ciśnienia krwi, a nawet stan zagrażający życiu.

Bezpieczeństwo

Opinie o produkcie (0)

0 / 5
  • Opinie o produkcie Masz ten produkt?

    Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

    Pokaż więcej
    Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
    
                                                             Zamknij okno
    AhistaAhista (trawienie jelita histamina) 210 g Dr. Jacob's
    0
    Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
    Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
    Bestsellery
     
    Holder do góry
    Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium