



BIO Acerola 200 mg + BIO Acai 200 mg (90 kaps.)
Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omega 3 i Omega 6 oraz duże ilości antyoksydantów, witamin i składników mineralnych.
Klienci kupili również
Opis
Suplement diety - BIO Acerola 200 mg + BIO Acai 200 mg (90 kaps.)
Suplement diety - Organiczna Acerola i Organiczne Acai
Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego.
Inne cenne składniki owoców aceroli to: flawonoidy, fosfor, wapń, żelazo, prowitaminę A, witaminę E, witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę), witamina PP, 17 karotenoidów, wśród których największą część stanowił β-karoten, antocyjany.
Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C.
Palma Acai rośnie wyłącznie w dolinie Amazonii. Drzewo osiąga 28m wysokości i ma bardzo długie oliwkowozielone liście. W czasie kwitnienia, od września do stycznia, na palmie Acai rozkwita tysiące małych żółtych kwiatów, zwisających na długich gronach, z których zawiązują się niebieskie owoce acai. Palmy są bardzo wydajne i każdego roku dają od 10 do 25 kg owoców. Owoc Acai wygląda jak duża, purpurowa jagoda. Owoców tych nie można jeść zaraz po zerwaniu z drzewa, muszą zostać zebrane i poddane procesowi przetworzenia.
100g jagód Acai zawiera około 247 kalorii przy stopniu wilgotności 46%. Zawierają około 3,8% białka i około 6% cukru. Struktura, tłuszczy jest zbliżona do struktury oliwy z oliwek, z zawartością około 14% tłuszczy wielonienasyconych i 61% tłuszczy jednonienasyconych. Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omego 6 i Omega 9. Ponadto Acai zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin B1, B2, B3, E, C, fosforu, wapnia, potasu i błonnika.
Acai zawiera dwa istotne kwasy tłuszczowe znane jako Omega 3 i Omega 6 oraz duże ilości antyoksydantów, witamin i składników mineralnych.
Zalecana dzienna porcja: 800mg Organiczna Acerola (Malphigia punicifolia) + 800mg Organiczne Acai (Euterpe oleracea) = 4 kapsułki
Składniki:40% ekstraktu z Organicznej Aceroli (Malphigia punicifolia)40% ekstraktu z Organicznego Acai (Euterpe oleracea)20% hydroksypropylmetyloceluloza (kapsułka) Nasze kapsułki nie zawierają substancji pochodzenia zwierzęcego, cukru, glutenu, aromatów, barwników i konserwantów.
Opakowanie zawiera:90 kapsułek x 500mg = 45g
Sugerowane stosowanie: 1-2 kapsułek dwa razy dziennie popijając dużą ilością wody. Najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
Ważne dla alergików i wegetarian: Nasze tabletki są wolne od substancji pochodzenia zwierzęcego, nie zawierają cukru, glutenu, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Kapsułka nie zawiera środków wypełniających.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Producent:
HanojuDeutschland GmbH,
ZumRennplatz 6,
49401 Damme
Dystrybutor:
Cibo Sp. z o.o.,
Os. Parkowe 14/1,
32-083 Balice