



BIO Cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej 250 g
Klienci kupili również
Opis
BIO Cukier z pąków kwiatowych palmy kokosowej 250 g
Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
SŁODKI KWIAT
- Nierafinowany
- Niebielony
- Tradycyjnie wytwarzany
- Trwały
- Wsparcie dla niewielkich społeczności rolniczych
- Niski indeks glikemiczny 35
Cukier kokosowy pozyskiwany jest z soku naciętych pąków kwiatowych palmy kokosowej. To naturalna alternatywa dla cukrów dostępnych na rynku.
Cukier kokosowy jest źródłem wielu cennych substancji:
- 16 Aminokwasów, w tym: Glutamina, która wspiera procesy metaboliczne
- Witaminy
- Minerały: potas, magnez, wapń, fosfor, cynk, żelazo, mangan
- około 79% sacharozy
Cukier z palmy kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Nadaje się również dla diabetyków, ponieważ posiada niski indeks Glikemiczny.
Wypróbuj go do herbaty lub kawy, deserów, na płatki i nadaj potrawom wyjątkowy smak!
Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych
palmy kokosowej z upraw ekologicznychPL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.
-bez dodatków -tradycyjnie wytwarzany
- nierafinowany - niebielony
- wspiera małą skalę społeczności rolniczych
Wartość odżywcza: 100g
Wartość energetyczna: 1605 KJ / 378 kcal
Białko: 1,3 g
Węglowodany: 92,4 g
Tłuszcz <0,1 g
Potas 924 mg / 46,2% RDA*
Cynk 1,63 mg / 16,3% RDA*
*%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości podana na spawie opakowania
Zawartość netto: 250 g
Dystrybutor: Nomak , ul. Jaśkowicka 20 D 20 d/, 43-180 Orzesze (śląskie)
Producent: Tropicai, GmbH, Dillinger Str.2,86637 Wertingen