BIO Olej Palmowy Ölmühle Solling (250ml)
Opis
BIO Olej palmowy czerwony tłoczony na zimno tylko z miąższu, 250 ml.
Bio Czerwony Olej Palmowy. Nasz produkt jest pozyskiwany w Ekwadorze tylko z rodzinnych gospodarstw rolnych, z szacunkiem do praw natury. Nie bez powodu otrzymał stosowne certyfikaty Fair for life i Fair Trade świadczące o zwracaniu uwagi na środowisko w czasie zbiorów oraz godziwe warunki pracy.
Bio olej z czerwonej palmy oleistej to czyste źródło karotenów, niezwykłe wprost bogactwo naturalnej witaminy E w postaci tokotrienoli (63%) i tokoferoli (37%) we wszystkich 8 frakcjach oraz prawdziwa bomba karotenowa. Tłoczony tylko z miąższu, (bez pestki i innych zanieczyszczeń) to cały wachlarz przydatnych karotenoidów: beta-karoten, alfa-karoten, likopen, luteina, zeaksantyna które wspomagają układ odpornościowy i wpływają m.in. na poprawę wzroku. Warto wiedzieć, że wyizolowane sztucznie suplementy najczęściej oferują tylko jeden pozyskany alfa tokoferol.
Zupełnie wyjątkową cechą tego tłuszczu jest także obecność koenzymu Q10. Przez biochemików ten składnik został sklasyfikowany jako najsilniejszy z przeciwutleniaczy.
Produkt posiada zerowy indeks glikemiczny!
Uzupełniając dietę olejem lub suplementem z owoców czerwonej palmy wybieraj tylko te z upraw z Ekwadoru. Właśnie ten produkt ma potwierdzoną zawartość wszystkich składników przez niezależne ośrodki badawcze (Wistar Instytut USA, Uniwersytet w Arizonie, Uniwersytet Dacca).
Czerwony olej palmowy tłoczony na zimno, zachowuje naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe: Omega 3 i Omega 6. Jest bardzo łatwostrawny, dobrze przyswajalny i hipoalergiczny. Nie zawiera glutenu i alergenów. Produkt jest dedykowany osobom dbającym o zdrowe odżywianie w codziennej kuchni.
Olej palmowy w kuchni
Jest bardzo praktyczny w codziennej domowej diecie. jest idealny do lekkiego pieczenia i spożywania na zimno. Ma zupełnie oryginalny smak, który potrawom nadaje klimat kuchni azjatyckiej i afrykańskiej. Często jest stosowany jako zamiennik masła, czy innych tłuszczy na kanapki, szczególnie pasuje do kanapek z wędlinami.
Olej palmowy jest stabilny i nadaje się do warzyw, makaronów i dań z ryżu, a także do pieczenia i smażenia. Wyróżnia się smakiem ale także nadaje potrawom wyjątkowego koloru pomarańczowego. Ten charakterystyczny kolor uzyskuje się przez wstępne gotowanie miazgi z owoców palmy. W przeciwieństwie do białego oleju z pestek palmowych, zachowuje naturalną rubinowo czerwoną barwę, która jest spowodowana bardzo wysoką zawartością wspomnianych już karotenoidów. Cenne składniki zostały zachowane ponieważ miąższ nie był poddawany ekstrakcji czy rafinowaniu rozpuszczalnikami.
Należy uważać gdyż ma tendencję do brudzenia odzieży.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki: 100% olej palmowy czerwony z upraw ekologicznych DE-ÖKO-005/ Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Ekwador
Objętość netto: 250 ml
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej (po otwarciu w lodówce), w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Producent: Ölmühle Solling, Niemcy
Dystrybutor w Polsce:
NOMAK
ul. Jaśkowicka 20 D
43-180 Orzesze
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!