



BiO Acerola proszek 100 gram Hanoju

Acerola to niewielki owoc przypominający z wyglądu rodzimą wiśnię. Pochodzi z ameryki środkowej a konkretnie z Wysp Karaibskich. Obecnie uprawiany jest w wielu miejscach, ale największym jego producentem jest Brazylia. Owoce są bardzo smaczne, choć kwaśne, jednak niezbyt dobrze znoszą przechowywanie. Dlatego najczęściej produkuje się z nich skoncentrowany sok lub proszek. Acerola to prawdziwa bomba witaminy C. Jeden owoc ważący około 4,5 grama ma jej tyle co kilogram cytryn.
Klienci kupili również
Opis
Suplement diety - Organiczny proszek z Aceroli 100 gram BIO
Acerola to niewielki owoc przypominający z wyglądu rodzimą wiśnie. Pochodzi z ameryki środkowej a konkretnie z Wysp Karaibskich. Obecnie uprawiany jest w wielu miejscach, ale największym jego producentem jest Brazylia. Owoce są bardzo smaczne, choć kwaśne, jednak niezbyt dobrze znoszą przechowywanie. Dlatego najczęściej produkuje się z nich skoncentrowany sok lub proszek. Acerola to prawdziwa bomba witaminy C. Jeden owoc ważący około 4,5 grama ma jej tyle co kilogram cytryn.
Acerola, poza witaminą C, jest również bogata w inne składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu:
- flawonoidy,
- fosfor,
- wapń,
- żelazo,
- prowitaminę A,
- witaminę E,
- witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę),
- witamina PP,
- 17 karotenoidów, wśród których największą część stanowi β-karoten.
Naturalna, zawarta w proszku z Aceroli, witamina C jest dużo lepiej przyjmowana przez organizm niż jej syntetyczne zamienniki.
Suszenie rozpyłowe jest to przetwarzanie surowych owoców w proszek, który po rozpuszczeniu w wodzie odzyskuje cechy surowca wyjściowego. Uzyskiwane tą drogą produkty są łatwo rozpuszczalne i dzięki krótkiemu czasowi działania wysokiej temperatury zachowują w wysokim stopniu cechy organoleptyczne surowca, takie jak smak, barwa i aromat. Krótki czas ekspozycji minimalizuje rozkład substancji wrażliwych na działanie wysokiej temperatury takich jak np. witaminy.
Składniki: ekstrakt z owoców bio aceroli, bio maniok (nośnik)
Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2-3 gramy
Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:
Witamina C - 510 mg - 637% Referencyjnej Wartości Spożycia
Sposób użycia: 2-3 gramy proszku dziennie rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Zawartość netto: 100g
Producent:
HanojuDeutschland GmbH,
ZumRennplatz 6,
49401 Damme
Dystrybutor:
Cibo Sp. z o.o.,
Os. Parkowe 14/1,
32-083 Balice