



Kapsalen olej Lniany z kapsaicyną zimnotłoczony, biologicznie aktywny 500ml, Złoto Polskie
Klienci kupili również
Opis
Kapsalen olej Lniany z kapsaicyną zimnotłoczony, biologicznie aktywny 500ml, Złoto Polskie
Olej Lniany z kapsaicyną 10 stopniowy ma szerokie zastosowanie, jest zimnotłoczony, nieoczyszczony, biologicznie aktywny
Oleje tłoczone na zimno, ze względu na swoją wysoką jakość mają krótki termin przydatności do spożycia. W zależności od oleju wynosi on 2 do 6 miesięcy od daty produkcji. Kupując oleje firmy Złoto Polskie mają Państwo pewność zakupu świeżego produktu.
Kapsalen - Olej lniany z kapsaicyną jest produkowany w unikalnej technologii na zimno, gdzie zaraz po wytłoczeniu spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach. Sprzedaż i przechowywanie oleju lnianego z kapsaicyną odbywa się wyłącznie z lodówek – stąd nazwa 10 stopniowy. Stała kontrola nad procesami tłoczenia, sedymentacji, dystrybucji zapewnia olejowi lnianemu z kapsaicyną najwyższą jakość charakteryzującą się biologiczną aktywnością kapsaicyny i zawartych w nim NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Kwasów tych organizm nie wytwarza i muszą być dostarczone wraz z pożywieniem, gdyż są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zastosowanie:
- Olej lniany z kapsaicyną jest szczególnie zalecany w celu uzupełnienia kwasów tłuszczowych omega -3 w diecie. KAPSAICYNA znajdująca się w ostrej papryce ma szerokie oddziaływanie prozdrowotne.
- Jest wykorzystywany w kuracjach wspomagających redukcję masy ciała.
- Jest wykorzystywany przede wszystkim jako naturalny, wysokiej jakości produkt spożywczy. Olej lniany z KAPSAICYNĄ dodawany do wielu potraw podnosi ich walory zdrowotne i smakowe.
Sposób użycia: Olej lniany z kapsaicyną stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Jako produkt spożywczy olej lniany z kapsaicyną używać w niewielkiej ilości, ze względu na bardzo ostry smak do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek, sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw.
Można spożywać przed posiłkiem 3-5 razy dziennie łyżeczkę od herbaty (ok. 5 gramów), popić mlekiem lub śmietanką.
Ważne! Ostry smak oleju lnianego z kapsaicyną redukuje mleko, śmietanka, lub masło ponieważ kapsaicyna jest rozpuszczalna w tłuszczach. Kapsaicyna nie rozpuszcza się w wodzie.
Środki ostrożności: Olej lniany z kapsaicyną przechowywać w temperaturze 5-10 st. C. w szczelnie zamkniętych ciemnych oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.
Ostra papryka chilli staje się coraz bardziej atrakcyjna dla konsumenta. Na nasionkach ostrych papryczek znajduje się substancja zwaną kapsaicyną, która jest odpowiedzialna za ostry smak papryki. Coraz częściej pojawiają się artykuły dotyczące zastosowania popryczek chilli w żywieniu człowieka.
Papryka chili ma zasadnicze znaczenie w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej i powinna być obecna w codziennym jadłospisie. Znane już są diety, które w swym składzie zawierają przyprawy, ze szczególnym uwzględnieniem papryki chilii.
Producent: Złoto Polskie
index: ZPO10