Ksylitol - Cukier brzozowy 500 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 26,49 zł 26.49
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: 5953-9307D

Rabat lojalnościowy do 7%

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 198zł

3% rabatu na pierwsze zakupy

Opis

Ksylitol - Cukier brzozowy (kraj pochodzenia ksylitolu Finlandia) 500 g

DLA KOGO PRZEZNACZONY JEST CUKIER BRZOZOWY KSYLITOL?
Cukier brzozowy Ksylitol jest dla osób, które nie mogą, lub nie powinny stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się. 


DLACZEGO CUKIER BRZOZOWY?

  • Ksylitol to całkowicie naturalny szeroko rozpowszechniony w przyrodzie zdrowy odpowiednik cukru, pozyskiwany w Finlandii z drzewa brzozy.

  • Ksylitol ma bardzo niski indeks glikemiczny IG8.

  • Cukier brzozowy - to doskonała i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego cukru


W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach.

Ksylitol można znaleźć:

  • w niektórych owocach,

  • jagodach,

  • grzybach,

  • warzywach,

  • twardym drewnie (szczególnie brzozowym - Finowie nazywają go stąd “brzozowym cukrem”)


ZALETY KSYLITOLU:

  • Zawiera 40 % mniej kalorii niż cukier

  • Hamuje łaknienie na słodycze

  • Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym

  • dla dbających o linię - zastosowanie cukru brzozowego to idealne rozwiązanie


Jak stosować?
Ksylitol jest wytwarzany w małych ilościach (ok. 15 g) w jelitach człowieka jako produkt przetwarzania części błonnika z warzyw, owoców i pełnych zbóż. Wynika z tego, że nasz organizm trawi tę substancję, ale ilość produkowanych w tym celu enzymów trawiennych może okazać się zbyt mała, aby od razu poradzić sobie z dużą porcją podawaną z zewnątrz. Dlatego wprowadzanie ksylitolu do diety należy rozpocząć od małych porcji, ok. pół. łyżeczki Ksylitolu dziennie, aby po 10-14 dniach dojść do porcji docelowej. 

Spożycie zbyt dużej ilości na początku stosowania może skutkować lekkim rozwolnieniem. Docelowo fińscy naukowcy radzą przyjmowanie ok. 40 g ksylitolu dziennie (8-10 łyżeczek), jednakże cukier brzozowy jest bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości. 


ZASTOSOWANIE KSYLITOLU:

  • do bezpośredniego spożycia

  • do pieczenia ciasta, z wyjątkiem drożdżowego (na ksylitolu drożdże nie rosną)

  • do smażenia, gotowania, do mrożonek

  • do przetworów: dżemów, konfitur, soków

  • do deserów

  • do napojów

Dystrybutor: Naturalna Medycyna
Kraj pochodzenia - Finlandia

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium