Narine Jogurt+N, 5 saszetek
Opis
Narine Jogurt+N, 5 saszetek - Narine
Zakwaska do przygotowania Jogurtu Narine w domu
Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.
Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus ? Streptococcus thermophilus st.5.
W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Sposób przygotowania :
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
Producent: Narine
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!