



PH Koncentrat Fioletowej Kukurydzy w proszku 30:1 - 100g antocyjany bioflawonoidy minerały chrom żelazo molibden cynk miedź
Fioletowa kukurydza rośnie w niżej położonych dolinach Andów Peruwiańskich. Stosowano ją na długo przed epoką Inków. Tradycyjnymi przetworami spożywczymi są np. „chicha morada”, peruwiański napój narodowy z gotowanej fioletowej kukurydzy, czy też „mazamorra morada”, typowy deser.
Opis
Suplement diety - PH Koncentrat Fioletowej Kukurydzy w proszku 30:1 - 100g antocyjany bioflawonoidy minerały chrom żelazo molibden cynk miedź
PERUVIAN harvest® - To co najlepsze z Peru dla Świata
PERUVIAN harvest® Konzentriertes Purple Corn Pulver - Koncentrat fioletowej kukurydzy w proszku - Fioletowa kukurydza rośnie w niżej położonych dolinach Andów Peruwiańskich. Stosowano ją na długo przed epoką Inków. Tradycyjnymi przetworami spożywczymi są np. „chicha morada”, peruwiański napój narodowy z gotowanej fioletowej kukurydzy, czy też „mazamorra morada”, typowy deser.
Przyrządzane potrawy i napoje mają ciemnofioletowy kolor wynikający z wysokiej zawartości antocyjanów w produkcie. Fioletowa kukurydza w proszku Peruvian Harvest jest produkowana w sposób pozwalający zachować jej naturalne wartości, zgodny z kryteriami witarianizmu. Produkt jest bardzo bogaty w wartościowe przeciwutleniacze i wiele innych składników odżywczych (zob. tabela).
Informacja o wartościach odżywczych |
|
Zawartość składników odżywczych |
w 100 g |
Wartość kaloryczna (kJ / kcal) |
1186/283 |
Tłuszcz (g) |
0,45 |
- nasycone kwasy tłuszczowe (g) |
0,14 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) |
0,09 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) |
0,20 |
Węglowodany (g) |
47,20 |
- cukry (g) |
6,00 |
Błonnik (g) |
37,60 |
Białko (g) |
3,81 |
Sól (g) |
0,02 |
Zawartość potasu (mg) |
1200 |
RWS* potasu (%) |
60 |
Zawartość wapnia (mg) |
120,00 |
RWS* wapnia (%) |
15,00 |
Zawartość magnezu (mg) |
88,00 |
RWS* magnezu (%) |
23,00 |
Zawartość żelaza (mg) |
27,00 |
RWS* żelaza (%) |
193,00 |
Zawartość cynku (mg) |
2,70 |
RWS* cynku |
27,00 |
Zawartość miedzi (mg) |
0,30 |
RWS* miedzi (%) |
30,00 |
Zawartość manganu (mg) |
1,00 |
RWS* manganu (%) |
50,00 |
Zawartość chromu (μg) |
63,00 |
RWS* chromu (%) |
158,00 |
Zawartość molibdenu (μg) |
54,00 |
RWS* molibdenu |
108,00 |
Zawartość antocyjanów (mg) |
1970,00 |
Zawartość bioflawonoidów (mg) |
6870,00 |
*Referencyjna wartość spożycia |
ZASTOSOWANIA
Zimne napoje
Znakomity dodatek w celu uatrakcyjnienia kolorystycznego i wzbogacenia o składniki odżywcze kaw frappé bądź shake’ów owocowych i proteinowych.
Gorące napoje
Dopraw swoją herbatę lub inne gorące napoje fioletową kukurydzą.
Słodkie potrawy
Fioletowa kukurydza znakomicie nadaje się do tortów, budyniów, kremów i wielu innych potraw. Rada: kukurydzę można stosować do barwienia potraw, ma ona neutralny smak.
Rada: w przypadku większości przepisów zaleca się 1-2 łyżeczki na porcję.
Składniki: 100% fioletowej kukurydzy z Peru*
Opakowanie, które trzymasz w ręku jest pełne znakomitości! Zawiera produkt ze starannie wyselekcjonowanych surowców wytworzony w ramach specjalnego procesu produkcji. Bez zastosowania wytworzonych przez człowieka składników zmodyfikowanych genetycznie i trudnych do wymówienia dodatków (środków wiążących, dodatków chemicznych, środków konserwujących, barwiących i aromatyzujących) – wszystko zgodnie z kryteriami witarianizmu. Produkt z natury nie zawiera żelatyny, glutenu, laktozy i drożdży. Nie jest produktem spożywczym jednym z wielu lecz wartościowym artykułem ŻYWNOŚCIOWYM dla Ciebie i Twojej rodziny.
Zawartość opakowania: 100 g
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Dystrybutor: Naturalna Medycyna
Kraj produkcji: Austria.
Kraj pochodzenia surowca: Peru.