
Kategorie
Marka
Dostępność
Wysyłka w
Promocja


Camu Camu
Myrciaria dubia - to drzewo rosnące Amazońskiej puszczy, na terenach Peru i Brazylii. Te niewielkie czerwone owoce są wyjątkowo bogate w witaminę C. Według wielu źródeł, camu camu zawiera do 56 razy więcej witaminy C niż cytryna i 60 razy więcej witaminy C niż pomarańcza. Najczęściej Camu Camu służą do wytwarzania soków. Ze względu na swoje właściwości podnoszące odporność organizmu stosowane są w czasie przeziębień czy grypy. Zawarty w owocach camu camu kwas elagowy zdecydowanie zwiększa ich antyoksydacyjny potencjał. Najbardziej dostępną formą jest proszek z owoców bądź kapsułki. Warto przyjrzeć się lepiej tym owocom gdyż zawierają także cenne bioflawonoidy wzmacniające przyswajalność witaminy c.