Zamów telefonicznie: 881 946 770 | 538 484 240 (Pn-Pt: 9.00-16.00)

Nie przegap naszych promocji! Wielka wyprzedaż -30% na produkty

KODY RABATOWE

NAWET 10%

SKORZYSTAJ Z KODÓW RABATOWYCH

truck BEZPŁATNA DOSTAWA OD 239 zŁ
star JAKOŚĆ OBSŁUGI KLIENTA
SZYBKA WYSYŁKA
label RABATY NA STAŁE AŻ DO 10%
return-arrows 30 DNI NA ZWROT

Holistic LactoVitalis IB Kwas masłowy Probiotyk 30 kapsułek

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 108,90 zł
ILOŚĆ:
ilość szt.
Kupując otrzymasz 100 pkt programu lojalnościowego, które będziesz mógł wymienić na rabat
Ocena: 0
Marka: Holistic
Kod produktu: D1C3-606E5

Klienci kupili również

Opis produktu Opis

Holistic LactoVitalis IB Kwas masłowy Probiotyk 30 kapsułek

suplement diety

Holistic LactoVitalis IB Kwas masłowy jest suplementem diety zawierającym kapsułki składające się z kwasu masłowego, miliardów żywych bakterii mlekowych, posiada w składzie także błonnik, witaminę C i cynk. Wskazany przy zespole jelita drażliwego.

Składniki: Mikrokapsułkowany kwas masłowy (maślan sodu), substancje wypełniające (ekstrakt z ryżu, skrobia kukurydziana), błonnik (Sunfiber® - hydrolizowana guma guar - Cyamopsis tetragonolobus), bakterie kwasu mlekowego (B. lactis, L. rhamnosus, B. longum, L. acidophilus, B. bifidum), kwas L-askorbinowy (witamina C pozyskiwana z owoców Amla - Emblica officinalis), pikolinian cynku.

Zawartość opakowania: 30 kapsułek

Porcja dzienna zawiera: 150 mg kwasu masłowego, 42,5 mg błonnika, 1 miliard bakterii kwasu mlekowego (B. lactis, L. rhamnosus, B. longum, L. acidophilus, B. bifidum), witamina C od 12 mg (15% RWS*), cynk 1,5 mg (15% RWS*). *RWS - % referencyjnych wartości spożycia

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie. Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Magazynowanie: Chronić przed wilgocią, przechowywać w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci i światła słonecznego.

Dystrybutor: Naturalna Medycyna Sp. z o.o. Wilkanowo ul. Piaskowa 5, 66-008 Świdnica; www.dystrybucja-naturalna-medycyna.pl. Kraj produkcji: Szwecja.

Najlepiej spożyć przed końcem: Data podana na spodzie opakowania.

 

Opinia eksperta:

Daria Łukowska

Dietetyczka, popularyzatorka nauki.

Autorka serii na kanale YT „Forma na życie”

Kwas masłowy jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego i coraz więcej wiemy o możliwości jego zastosowania w przypadku różnego rodzaju problemów jelitowych, takich jak zespół jelita drażliwego, choroby zapaleń jelit czy w przypadku przewlekłych biegunek. Czym jest kwas masłowy i co na jego temat mówią badania naukowe?

Kwas masłowy to krótkołańcuchowy kwas tłuszczowy. Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA) stanowią rodzaj komunikatorów między mikrobiomem i układem odpornościowym. Stymulują one wzrost bakterii saprofitycznych, hamując tym samym rozwój patogenów.

Kwas masłowy jest syntetyzowany w naszych jelitach, przez bakterie jelitowe, które fermentują niestrawne frakcje błonnika. Stanowi istotne źródło energii dla komórek ściany okrężnicy, a także wykazuje działanie troficzne (czyli ochronne, zapewniające ciągłość nabłonka jelitowego), a także działanie przeciwzapalne wobec nabłonka jelitowego. Do głównych korzyści zdrowotnych, płynących z maślanu sodu, możemy zaliczyć przede wszystkim profilaktykę nowotworów okrężnicy poprzez dostarczenie energii dla jej komórek, ale także poprawienie wrażliwości insulinowej, zapobieganie rozszczelnieniu bariery jelitowej, zmniejszanie stanu zapalnego w organizmie czy ochrona układu nerwowego. Kwas masłowy jest potrzebny dla zachowania nieprzenikalnej bariery pomiędzy okrężnicą a krwiobiegiem, zapobiegając tym samym stanom zapalnym jelit.

index: HO131

Produkty powiązane

Opinie o produkcie Opinie o produkcie (0)

Przewiń do góry do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium