Przepyszne Kakao Criollo w proszku ekologiczne bio kakao z peru najzdrowsze kakao criollo eko 200g
Opis
Przepyszne Kakao Criollo w proszku ekologiczne bio kakao z peru najzdrowsze kakao criollo eko 200g
PERUVIAN harvest® Criollo Kakaopulver - Kakao w proszku Criollo. Pochodzące z Peru ziarna kakaowe „Criollo” są miejscową i szczególnie wartościową odmianą kakaowca. Dla Inków kakaowiec był święty a jego ziarna były ze względu na swoje liczne zalety określane jako pokarm bogów. Kakao w proszku Peruvian Harvest jest produkowane bez jakichkolwiek dodatków i zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE w sprawie produkcji ekologicznej.
Od pól aż po produkt końcowy nasze kakao jest przetwarzane w kontrolowanych warunkach i w sposób pozwalający na zachowanie jego naturalnych wartości. Dzięki wyjątkowemu sposobowi postępowania uzyskujemy nasz nieporównywalny smak, mnogość składników odżywczych (zob. tabela) i wyjątkowy aromat.
Zastosowania:
Napoje - Spróbuj dodać jedną łyżkę proszku kakaowego do swojego smoothie lub shake’a proteinowego lub przyrządź filiżankę ciepłego kakao. Nasza rada: w tym celu rozpuść 1-2 łyżeczki w filiżance z niewielką ilością letniej wody, posłódź a następnie uzupełnij (migdałowym, owsianym, ...) lub zwykły mlekiem.
Wypieki - Aromat naszego proszku kakaowego zachwyci Cię podczas pieczenia ciast, tortów, muffinów lub innych wszelkiego rodzaju deserów. Użyj go jak dotychczas w swoich przepisach.
Przetwory spożywcze - Gotowanie z użyciem kakao? Wypróbuj w przepisach lub stwórz własna potrawę i pozwól się zaskoczyć efektom! Oczywiście możesz też sporządzić własną czekoladę lub przyrządzić smakowite lody, budyń lub mus czekoladowy.
Składniki: 100% proszku kakaowego odmiany criollo z Peru* (niska zawartość tłuszczu, zawartość masła kakaowego: 11,7%)
*z upraw ekologicznych
Opakowanie, które trzymasz w ręku jest pełne znakomitości! Zawiera produkt ze starannie wyselekcjonowanych surowców wytworzony w ramach specjalnego procesu produkcji. Bez zastosowania wytworzonych przez człowieka składników zmodyfikowanych genetycznie i bez jakichkolwiek dodatków – wszystko zgodnie z kryteriami witarianizmu i Rozporządzenia UE nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej. Produkt z natury nie zawiera żelatyny, glutenu, laktozy i drożdży. Nasze kakao w proszku nie jest produktem spożywczym jednym z wielu lecz wartościowym artykułem ŻYWNOŚCIOWYM dla Ciebie i Twojej rodziny.
Zawartość opakowania: 200 g
Uwagi: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu.
Informacja o wartościach odżywczych |
|
Zawartość składników odżywczych |
w 100 g |
Wartość kaloryczna (kJ / kcal) |
1487/355 |
Tłuszcz (g) |
11,70 |
- nasycone kwasy tłuszczowe (g) |
6,83 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) |
3,87 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) |
0,48 |
Węglowodany (g) |
17,80 |
- cukry (g) |
1,00 |
Błonnik (g) |
31,00 |
Białko (g) |
29,19 |
Sól (g) |
0,00 |
Zawartość potasu (mg) |
1900,00 |
RWS* potasu (%) |
95,00 |
Zawartość wapnia (mg) |
150,00 |
RWS* wapnia (%) |
19,00 |
Zawartość fosforu (mg) |
1100,00 |
RWS* fosforu (%) |
157,00 |
Zawartość magnezu (mg) |
630,00 |
RWS* magnezu (%) |
168,00 |
Zawartość żelaza (%) |
12,00 |
RWS* żelaza (%) |
86,00 |
Zawartość cynku (mg) |
9,00 |
RWS* cynku (%) |
90,00 |
Zawartość miedzi (mg) |
4,70 |
RWS* miedzi (%) |
470,00 |
Zawartość manganu (mg) |
4,60 |
RWS* manganu (%) |
230,00 |
Zawartość molibdenu (µg) |
140,00 |
RWS* dla molibdenu (%) |
280,00 |
*Referencyjna wartość spożycia |
Dystrybutor: Naturalna Medycyna
Kraj produkcji: Austria.
Kraj pochodzenia surowca: Peru.
Certyfikacja: AT-BIO-301 Rolnictwo spoza UE.
Opinie o produkcie (0)
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!